søndag 23. august 2009

Syltebab!

Da var endelig dagen kommet at Sogndal skulle få en kebab bygda verdig. Jeg har grått meg i søvn mang en kveld over den lokale "kebaben" som ligner mer på dødehavsrullene enn på det sofistikerte gourmetproduktet som blir servert over en lav sko i Bergensområdet. Har forresten fått inn et tips fra sjefen om at det finnes fantastisk kebab på Bømlo og Stord, men velger å la det ligge som et vagt tips før noen fagfolk fra Ytre-Arna (uten egen hær)har testet produktet.
Vi kan jo alle minnes kvelden som ble spolert da vi skulle teste Chana's. Rullen var helt grusom, men kom likevel i skyggen av den øredøvende dansebandmusikken og kokkens beskjedent gjenknappede Hawaiiskjorte.
Jeg har en gang tidligere leflet med kebablaging, men nådde ikke helt opp på grunn av manglende råvarer og en smuldrende "han-med-barten-lefse".

Denne gangen var jeg bedre rustet.Jeg hadde vært både på Svinesund og Charlottenberg og hamstret ekte kebabkjøtt av ukjent opprinnelse. Min svoger John-Asle, en av Norges mest rutinerte harryhandlere hadde kommet meg i hu og hentet ut kebabkrydder og saus til meg på sin foreløpig siste utenlandsreise.
Jeg valgte å spare denne sausen til fordel for et hjemmebrygg, men ser for meg at den kan komme godt til nytte ved prekær kebabtrang der strakstiltak må iverksettes.


Steiketakke i størrelse Daniel XL ble lånt fra Lyngmo, og prosessen kunne begynne. Det ble erklært unntakstilstand på kjøkkenet, her ble ingenting overlatt til tilfeldighetene. Sausen ble blandet, kjøttet steikt og krydret og lefsene ble kjevlet og lagt på takken.
Jeg vil faktisk påstå at denne kebaben utklasser brorparten av de kebaber jeg har smakt i Norge, Uganda og Egypt. Jeg har nok noe å gå på lefsemessig, da den ble litt tørr etterhvert som den ble kald, men tror det skal ordne seg med litt mer olje i deigen. Noen som vet om dette stemmer?
Medkokk Johannes var hjertens enig, men som tidligere nevnt, jeg vil gjerne ha noen hærløse fra Ytre-Arna til å teste dette før jeg med sikkerhet vet om jeg har klart å knekke DaAmed-koden.

10 kommentarer:

  1. du har faktisk LAGET kebab selv......for den første - FESTLIG, for det andre - det står det faktisk litt respekt av!

    SvarSlett
  2. festelig, flott, fint og hele pakken, men på feil sted...

    SvarSlett
  3. kunne gjerne tenkt meg ein smakebit, Roger - du imponerer;)

    SvarSlett
  4. Oi, dette her er jo enda en god grunn til å avlegge Sogndal en visitt! Hvordan komponerte du sausen din? Det er jo liksom kronen på verket...? Ser også fram til senere oppdateringer rundt Norgespizzaen!
    Hanssen

    SvarSlett
  5. kebab er vel å bra...men husker du at du fristet meg med down hill i sommer? Når passer det?
    Søster E

    SvarSlett
  6. Du veit kossen du ska pirre meg..

    SvarSlett
  7. Sausen er basert på en oppskrift jeg fant på internett, men tilpasset etter mange års bab-erfaring.
    Det er bare å komme søs, finn en dag det passer, så kan jeg sjekke almanakken!Men du må komme før snøen kommer!

    SvarSlett
  8. Yes! skal bare en tur til Afrika først.

    SvarSlett
  9. gudd gudd! glede meg t middag i nabolaget:-)

    SvarSlett