mandag 31. august 2009

Høykirkelig sei med lekmannsvri

Hvem har ikke stått og klødd seg i hodet og lurt på hva de skal ha til middag? Sogn&Savn er en blogg for folket, og dermed er dette et problem vi ikke kan ignorere. Etter den overveldende positive responsen på sjøbasert salat, er det på sin plass med en ny maritim rett. Inspirasjonen kommer fra kommende biskop Andreas Danbolt, men noen lekmannsfriheter har jeg tatt meg. Dette holder til fire personer.

Dette trenger du:
1 greip
1 seiblokk (625g)
1 diverse krydder
1 pk gullbacon (fortrinnsvis fra Sverige)

Ta greipet gå ut i hagen og ta opp potetene. De vaskes før de skjæres i båter. Skrelling er ikke nødvendig.
Smør langpannen og dekk den med potetene,rør litt rundt og krydre med peppermix og løksalt. Stekes i ovn på 200C til de blir gyldne og fine.

Del seiblokken opp åtte biter. Bør tines litt for å lette kappingen, men ikke for mye da den vil gå i oppløsning.
Smør bitene med litt youghurt  og legg en strimle med bacon rundt .Krydre med litt Provence-krydder og litt hvitløk og stek de på stekepanne med lokk over.

Serveres med litt saus fra Toro, feks. Lofoten fiskesaus eller lignende.



Stusselig dandert, men veldig godt! Alternativ servering med ris som på bildet på toppen!
Vel bekomme!

3 kommentarer:

  1. Over disse grytene skulle mor ha sett deg!
    Jeg er imponert, Roger :)

    SvarSlett
  2. Imponert.. Jeg tar med glede imot middagsinvitasjon! Ja takk, lekmannsvarianten...

    SvarSlett
  3. Hvis det er høykirkelig å dra til Sverige for å kjøpe bacon, ja da blir jeg skuffet over den norske kirke.

    SvarSlett