torsdag 18. februar 2010

En helt vanlig dag til en vaktmesters liv

En ny vaktmesterdag sto for døren, og denne gangen var det den halvårlige Legionella-utryddelsen som skulle gjennomføres i varmtvannsanlegget. Alle dusjslanger og dusjhoder må demonteres og legges i klor, mens varmtvannstankene må sjokkvarmes og spyles gjennom.
Da temperaturen begynte å nå et visst nivå viste det seg at overtrykksventilen på den ene tanken hadde gitt seg, og spruten sto over hele rommet.(Nei Christian!) vannet la seg fort i rommet, men med sluk i gulvet skulle ikke det være noe problem. Men på naborommet piplet vannet ut fra veggen. Da skjønte jeg hvordan bestillingen av det rommet hadde foregått.
-Hallo, det er hos Idioten  & Sønn Rørleggerservice AS?
- Hei det fra Lyngmo, vi trenger en sluk i gulvet der varmtvannstankene står.
-Ok, er det greit at jeg setter sluken på det høyeste punktet i gulvet?
- Ja da slipper vi vel at det renner vann nedi?
-Stemmer det, vi kommer så fort vi kan! Takk for ordren

5 kommentarer:

  1. Idioten & Sønn Røyrleggarservice AS: det er dyrt, og sanneleg er dei dyktige!:)Det var som brura sa: Det der legg ikkje eg meg oppi.

    SvarSlett
  2. Jaja, der rant den muligheten for en saftig brura-vits...

    SvarSlett
  3. Huff og huff. Det er jo en kjent sak at en gåen overtrykksventil under trykk blir undertrykt når det oppstår et overtrykk som trykker litt ekstra...
    Da er det jo på sin plass at rørleggærn passer på at vannet ikke går, hadde jo vært dumt om oppvarma overtrykksvann bare stakk av. Da er det bedre å legge sluket som et overløp, slik at bare overløpsvannet løper. Resten av vannet besøker bare nabon, og trekker inn i veggene rundt.
    Slike sluk er helt vanlig prosedyre for entrepenører som eier både rørleggerfirmaer og snekkerfirmaer som tar på seg reprasjoner etter vannskader.

    SvarSlett
  4. De vanlige dagene kommer tydeligevis sjelden for en vaktmester!?

    SvarSlett
  5. En herlig frekk kommentar Hanssen! Men neste innlegg kommer til å vekke sterkere reaksjoner enn du noen gang har fått på "kunsten" din! Følg med!

    SvarSlett